Czekam na odpowiedź od kolegi blue savage (tak wiem, zadaje się z wrogiem ) odnośnie kilku moich pytań, ale prawdopodobnie coś będę zamawiał
Edit: Obecnie zostałem bez komputera (korzystam z uprzejmości mojego współlokatora a raczej jego nieobecności ) a co najgorsze nie wiem ile ta sytuacje potrwa (komu normalnemu padają oba wejścia USB tydzień po zakupie) jednak postaram się co najmniej raz w tygodniu wpaść aby wyjaśnić pytania, które mnie nurtują.
Ostatnio edytowany przez Adikolo (2011-02-14 21:49:50)
Niebieski dziubasek
Adikolo mimo, żeś wróg, odpisałem Ci
Nowy użytkownik
Witam
Nazywam się Juliusz Tomczak, obecnie jestem na I roku studiów doktoranckich (UAM Poznań) i piszę pracę poświęconą taktyce piechoty na wschodnim teatrze działań wojny secesyjnej. Oprócz wojny secesyjnej (przede wszystkim wschodni TDW, uzbrojenie, taktyka i organizacja, no i najwspanialsza armii tej wojny – ANV) i militariów wieku XIX w ogóle, zajmuję się wojskowością starożytną, głównie armią republiki rzymskiej w IV-II w.p.n.e.
Mam nadzieję, że będzie okazja spotkać się w maju w maju w Katowicach – na pewno będę miał do członków waszej grupy sporo pytań odnośnie praktycznych stron musztry.
Pozdrawiam wszystkich. Jankesów też ; )
Ostatnio edytowany przez lanciarius (2011-02-28 13:00:58)
Niebieski dziubasek
Lanciariusie, witam Cię w imieniu Jankesów. Sądząc po pysiu na avatarze i tekście "Jankesów też", widać żeś "szary"
W maju w Katowicach to za wielu nas nie spotkasz, bo to impreza w środku tygodnia. Przejrzyj nasz Kalendarz Imprez:
http://www.louisiana.pun.pl/viewtopic.php?id=245
to znajdziesz lepszą okazję do spotkania i rozmowy. Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez blue savage (2011-02-28 13:16:13)
blue savage napisał:
Lanciariusie, witam Cię w imieniu Jankesów. Sądząc po pysiu na avatarze i tekście "Jankesów też", widać żeś "szary"
W maju w Katowicach to za wielu nas nie spotkasz, bo to impreza w środku tygodnia. Przejrzyj nasz Kalendarz Imprez:
http://www.louisiana.pun.pl/viewtopic.php?id=245
to znajdziesz lepszą okazję do spotkania i rozmowy. Pozdrawiam
A My Yankesi lubimy długo rozmawiać Witam szanownego Rebelianta
Witaj Lanciarius,
Mam wrażenie, że znamy się z innego forum
Co do Katowic, być może Niebieskich nie będzie (a szkoda), ale na pewno będą Szarzy. Ilu trudno powiedzieć, ale ja z Peterem wstępnie sie wybieramy.
Więc będzie czas i miejsce żeby pogadać, obalić jednego - dwa browarki, i generalnie w wesołym towarzystwie obgadać naszych Jankesów
Nowy użytkownik
Mam wrażenie, że znamy się z innego forum
Może z historycy.org? Na żadnym innym się nie udzielałem. Nick taki sam.
Co do Katowic, być może Niebieskich nie będzie (a szkoda), ale na pewno będą Szarzy. Ilu trudno powiedzieć, ale ja z Peterem wstępnie sie wybieramy.
Więc będzie czas i miejsce żeby pogadać, obalić jednego - dwa browarki, i generalnie w wesołym towarzystwie obgadać naszych Jankesów
to raczej
Witaj Lanciariusie Chyba rzeczywiście się znamy z historyków.org.
Witamy w naszych niskich progach.
lanciarius napisał:
Może z historycy.org? Na żadnym innym się nie udzielałem. Nick taki sam.
Zgadza się
No to jesteśmy w domu.
Witam serdecznie wszystkich!
Znam się z częścią szanownego towarzystwa z ich "pruskich" i "saskich" czasów. Parę lat temu na nie istniejącym już forum "poniatowski" napisałem temat pt; "Wojna secesyjna" .Trochę nie pasowało to do tematyki napoleońskiego forum. Pomysl-wspólna zabawa w CW. Temat szybko podjął Piotrek vel Munchausen. Wyszperał ciekawy regiment do rekonstrukcji , a dalej to juz znacie;) Ja po czasie odpuściłem temat , Piotrek , jak zarzewie nowych czasów , poniósł go dalej Po latach cos w sercu gra by powrócic na "ojczyzny łono " . Na razie postanowiłem nie tylko niemo obserwować Wasze rekonstruktorskie sukcesy ale i z Wami popisac co nieco
Pozdrawiam
Feldfebel vel Ahmed