brunio napisał:
Krótko a treściwie: "Rebs & Yanks" ACW Assotiation Poland.
dla mnie rewelacja
A mnie się to nie bardzo podoba. Nazwa powinna byś jednoznacznie kojarzona z ideą a taki "Fort Sumpter" czy "Volunteer" nie mówi nic, chyba że dodamy o tego pełną nazwę stowarzyszenia/grupy, a to tylko sprawi, że skrót będzie jeszcze mniej zjadliwy (choć do tego skrótu nie przykładałbym takiej wagi). Jeśli mamy się jakoś 'dodatkowo' nazywać to coś w stylu jak zaproponował Brunio (Rebs & Yanks), prosto i przyejrzyście. Przynajmniej z tego wynika w co się bawimy.
Mnie w tej nazwie nie podoba się "Rebs", bo nie chcę być "rebeliantem".
W takim razie nie ma co kombinować .
Po polsku : Polskie Stowarzyszenie Amerykańskiej Wojny Secesyjnej.
Po murzyńsku: ACW Association. Poland.
Co do oficjalnej nazwy naszej 14tki (na logo. koszulki itp.) to proponuję po prostu : 14ty Ochotniczy Pułk Piechoty Stanu Luizjana (i to samo po angielsku -jak w rejestrze ANV) , bez żadnych tam GRH bo przecież i tak nie będziemy żadną oficjalnie zarejestrowaną organizacją (zarejestrowanym stowarzyszeniem ma być tylko wspólna "czapa").
Ostatnio edytowany przez brunio (2011-01-09 15:09:44)
To ja już czegoś nie rozumiem. Ma być to stowarzyszenie (jakiekolwiek i wspólne) czy nie? Raz jest tak, a raz tak... Swoją drogą to dowiedziałem się, że jeżeli stowarzyszenie nie ma podstaw formalnych (zwykłe lub zarejestrowane) nie powinno się umieszczać tego w nazwie. Oczywiście jeżeli coś rejestrujemy, to problemu nie ma. Tylko, że rozmowa wraca prawie na początek.
Koledzy, mamy jeszcze czas na wspólną nazwę i logo. Proponuje, by każda ze stron"konfliktu" opracowała swoją wizytówkę. Było by fajnie umieścić takową jako dodatek do maila z odpowiedzią na zaproszenie. Myślę że w tym roku Czesi albo inni tfu.Niemcy będą się "zabijali" żebyśmy do nich przyjechali na reko.ACW
Proponuję aby każdy kto ma dobry pomysł zgłasza go. We właściwym czasie kapral wybierze 5 według niego najlepszych i głosujemy. Która propozycja wygra ta zostanie.
Termin zgłaszania propozycji do np końca lutego.
yankes62 napisał:
Koledzy, mamy jeszcze czas na wspólną nazwę i logo. Proponuje, by każda ze stron"konfliktu" opracowała swoją wizytówkę. Było by fajnie umieścić takową jako dodatek do maila z odpowiedzią na zaproszenie. Myślę że w tym roku Czesi albo inni tfu.Niemcy będą się "zabijali" żebyśmy do nich przyjechali na reko.ACW
Dokładnie o coś takiego mi chodziło.
Obawiam się, że tak.
Moze przy ognisku, z piwem w ręce będzie łatwiej dojść do jakiś konstruktywnych wniosków.
Niebieski dziubasek
smednir napisał:
Obawiam się, że tak.
Moze przy ognisku, z piwem w ręce będzie łatwiej dojść do jakiś konstruktywnych wniosków.
Smednirze, Ty jeden mówisz "po ludzku" Całkowicie popieram Twoją propozycję.