Ojciec założyciel
Dostaliśmy zaproszenie do Boxbergu. Oto co nam nasi koledzy z Niemiec proponują.
Boxberg 16-18 kwietnia 2010
Miejsce mniej-więcej tu: http://maps.google.pl/maps?q=51.383417, … iwloc=near
Ogólny plan imprezy:
16. kwietnia - po południu przyjazd, musztra, potyczka (opcjonalnie)
17. kwietnia - od rana musztra, w południe wydanie suchego prowiantu, bitwa, wieczorem impreza
18. kwietnia - odjazdy
Koszt imprezy: 14,50 euro od osoby
W skład kosztów wchodzi:
- suchy prowiant w sobotę w południe
- coś dla pań
- woda do mycia i gotowania
- drewno na opał
- słoma
- tojtoje
Podczas sobotniej imprezy będzie można kupić napoje wyskokowe w umiarkowanych cenach. [Oczywiście swój sprzęt też można przywieźć].
Zapisy do 07.04.2010.
Później mogą się dopisać pojedyncze osoby. Koszt imprezy dla zapisujących się po terminie wynosi 17,50 euro.
- Impreza jest całkowicie zamknięta dla publiczności.
- Brać udział mogą jedynie wcześniej zapisane osoby.
- W użyciu może być jedynie ślepa amunicja - papierowe tutki z prochem.
- Po przyjeździe każdy uczestnik ma się zarejestrować, oddziałom zostanie mu przydzielone miejsce pod biwak. Bo rozbiciu biwaku, należy usunąć samochody na parking.
- W obozie wszystko musi być epokowe - ubiory, uzbrojenie, wyposażenie itp. mają być replikami z okresu Wojny Secesyjnej.
- Po zakończeniu imprezy każdy jest zobowiązany do posprzątania po sobie.
Oficjalna strona projektu: http://www.transspree-district.de/
Zgłaszam swój udział. Będę jechał z Lublina przez Kraków i dalej A4 do granicy w Jędrzychowicach. Oferuję wolne miejsca w samochodzie.
Dostałem zielone światło od Żony. Jadę!
Brunio, rezerwuję jedno miejsce.
Ostatnio edytowany przez smednir (2010-01-26 18:01:22)
Wybieram się również. Na razie termin "czysty". Będę miał miejsca w aucie (2-3).
Piotrze, czy koledzy z Light Batallion wysłali też zaproszenie do naszych austriackich towarzyszy broni (www.cwra.at) ?
Cały batalion Konfederatów w polu i manewrowanie taką machiną to by było coś ekstra.
Do austrackich towarzyszy broni posłałem dzisiaj maila.
Kapralu, Generał Jorge ;-) prosi o potwierdzenie naszego przyjazdu (na obecna chwilę jest nas 4-5 osób? Jankesi?). Mail do niego to:
transspreedistrict@googlemail.com
Mógłbyś do niego wysłać oficjalną informację?
Sympatyczni artylerzyści z Czech nie dostali jeszcze oficjalnego zaproszenia (poinformowałem o tym generała). Jeden z kaprali austriackich na pewno nie przyjedzie, bo się obraził na Niemców, od innych nie mam wieści (Brunio, piszą coś na swoich forach?) Ecki und Christel nie przyjedzie, bo zbiera kasę na wyjazd do Norwegii. 8NC pewnie będzie cały. Nie wiem co z 'ortodoksami'
Ppłk Mario Tantel (CWRA) pisze że Austriacy mają w tym samym terminie przemarsz dla upamiętnienia H.L. Hunley ale w tym roku będziemy się zapewne z nimi widzieć na kilku imprezach.
Zła wiadomość - "ortodoksi" w tym roku nie przyjadą
Bob, kamizelkę będziesz już przecież miał (wysłałem dzisiaj pocztą) , spręż się żeby uszyć jakieś portki (szare lub brazowe), jesli nie masz kapelusza to pożyczę ci kepi i mój jankeski płaszcz i będziesz się jakoś prezentował. Myślę że do 16. kwietnia to i shell-jacket mógłbyś sobie uszyć (w sklepach mozna dostać szarą wełnę lub sukno jeżeli się poszuka). Impreza w Boxbergu jest fajna i szkoda byłoby ją odpuścić.
Kup w miarę gładkie metalowe (nadają się takie bez napisów) lub drewniane guziki i przyszyj tymczasowo. Jak będą zakupy docelowe sobie zamówisz w USA.