Ojciec założyciel
Wiadomo coś więcej o tej imprezie poza tym, że odbędzie się na początku września?
Miejsce jest chyba to: http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s … 410767&z=8
czyli dość upierdliwe jeśli chodzi o dojazd dla nas.
Smednirze masz kontakt z organizatorami? Jeśli tak to poproś ich o szczegóły, żeby potem nie wyszło tak jak z Austrią
Ktoś jest zainteresowany wyjazdem? Ja będę wiedział w ciągu ok. 2 tygodni czy dam radę pojechać.
Ja na pewno pojadę. Ubiegłoroczna bitwa u Czechów była super. Ominęła nas impreza w Niemczech i w Austrii, więc tego nie odpuszczę.
Niestety od 4 do 20 będę niedostępny. A szkoda
Będę Wam kibicował. Jakby coś to dajcie namiar. Wstawię posta na dobroni i w kalendarium.
Termin jest trochę problematyczny ale poważnie się nad nim zastanawiam. Dojazd jest więcej niż dobry, 186km -> 2.3h.
Wysłałem zapytanie do organizatora . Impreza zaczyna się w czwartek 2.09 . Niebiescy mogą przyjechać w piątek po południu
Skład okrojony. Reb Wald będzie w tym czasie na Safarii w Kenii . Nie wiem tylko w jakim charakterze . Myśliwego czy zwierzyny:
Reb Wald na pewno bedzie mysliwym
Jezeli pojedziemy to na pewno w piatek, po robocie. Mniej wiecej w tym czasie odbywa sie impreza w Niemczech Zachodnich. Trzeba bedzie sie zdecydowac, dwoch imprez w ciagu tygodnia nie obskocze, chocby mnie Jankesi lektyka zaniesli.
Przypominam takze o Polach Chwaly w ostatni weekend wrzesnia (Niepolomice).
Jako ze nadal nie ma zadnych sygnalow od kpt. Letza, o wyjezdzie do Gizyna mozemy spokojnie pomyslec w pazdzierniku czy listopadzie.
Czesi odpowiedzieli .Ahoj,
děkujeme Vám za Váš zájem přijet k nám na bitvu. Bombajs Vám pošle pozvánku. Rádi Vás uvítáme. Bitva proběhne u řeky a na přilehlých polích a sadech. Je bez diváků.
Napište nám prosím kolik vojáků přijede.
Budeme v kontaktu
mjr. Thomas Carpenter
Tylko żeby nie zapeszyć , poukładać wszystkie klocki a na pewno uda sie pojechać
W wolnym tłumaczeniu, bez lokalnych dziwaków, czyli bez publiczności
I jak tu nie lubić Czechów?
... nad rzeką i okolicznych polach..." To prawda
Ojciec założyciel
Na chwilę obecną mogę powiedzieć tak jak Yankes62 - jak się wszystko dobrze poukłada to jadę.
von Munchhausen napisał:
Na chwilę obecną mogę powiedzieć tak jak Yankes62 - jak się wszystko dobrze poukłada to jadę.
Możesz zabrać się z nami . Przed bitwą nic z naszej strony Ci nie grozi
Macie jakieś szczegóły tej imprezy? Jeśli tak to wklejcie tu a ja wrzucę na "dobroni.pl".
Jadę do Czechów w piątek rano 06.00 (03. września) z Lublina przez Kielce-Katowice-Bielsko Białą do przejscia granicznego Ostrava i dalej czeską autostradą.
Powrót 05.września (niedziela) po południu.
Jeśli ktoś jest chętny jechać to może się ze mną zabrać (za friko).
Panowie zgłaszać się bo bitwa u Czechów w ubiegłym roku była bardzo fajna a i ludzie sympatyczni.
Szczegółów nie znam, ale jutro postaram się czegoś dowiedzieć.
Oczywiście jade...